چگونه میتوان یک شارژر معیوب را تعمیر کنیم
چگونه میتوان یک شارژر معیوب را تعمیر کنیم
شارژر موبایل به پریز و گوشی شما متصل میشود تا باتری آن را شارژ کند. هنگامی که این شارژر به درستی عمل کند، باتری سالم بوده و به درستی در جای خود قرار گرفته باشد، علامتی مبنی بر شارژ گوشی بر روی صفحه ظاهر خواهد شد.
اما اگر چنین علامتی برای شما به نمایش در نیامد، در صورت سالم بودن باتری، باید بدانید شارژرتان نیاز به تعمیر دارد. برای برخی از مواردی که در ادامه ذکر میشوند به هویه نیاز خواهید داشت.
1.پینهای معیوب
سوکتی که به گوشی متصل میشود، میتواند از انواع مختلف و متفاوتی باشد اما همیشه دو پین در آن وجود دارد که اتصالات مثبت و منفی باتری را تامین میکند. زنگزدگی، کثیف بودن و یا شکستگی این پینها میتواند علت شارژ نشدن باتری باشد. آنها را با دقت از نظر وجود شکستگی و تمیز بودن بررسی کنید. از سوزن و یا نوک یک چاقو برای پاکسازی زنگزدگی های روی پینها بهره بگیرید. پینها را با استفاده از یک دستمال کتان که روی آن الکل 90 درصد زده شده است، تمیز کنید. دو شاخه را هم با این روش تمیز کرده و سپس هر دو طرف را، پیش از اتصال شارژر به برق، خشک کنید.
2.شکستگی سیمها
به دلیل استفاده نادرست از شارژها، و حمل آنها در چمدان، کوله پشتی یا کیفها، امکان آسیب دیدن آنها بسیار زیاد است. بعضی مواقع سیمها خرد شده و یا میشکنند. سیم را برای یافتن قسمتهای صدمه دیده به دقت بررسی کنید. از قیچی یا چاقو برای بریدن سیم و خارج کردن قسمت فلزی از درون پلاستیک ایزوله کننده استفاده کنید. برای اتصال سیمهای مسی به یکدیگر ابتدا آنها را به یکدیگر بتابانید. برای جایگزین کردن پلاستیک اطراف سیم از چسب برق کمک بگیرید. بسیاری از شارژرها از سیمهایی با رنگ قرمز و مشکی بهره میگیرند. مراقب باشید که اتصالات را جا به جا متصل نکنید و بیش از پیش مراقب قسمتهای تعمیر شده در هنگام حمل شارژر باشید.
3.باز کردن اتصالات
قسمت پایانی شارژر که به پریز متصل میشود، حاوی مداری است که ولتاژ AC را به ولتاژ DC
برای شارژ باتری تبدیل میکند. برخی از آنها برای متصل شدن به یکدیگر از
پیچ استفاده کرده و برخی هم به یکدیگر چفت میشوند. از یک چاقو و یا پیچ
گوشتی کوچک برای جدا کردن این قسمتها از هم و جستجو برای یافتن سیمهای
آسیب دیده بهره بگیرید. ممکن است برای متصل کردن مجدد سیمها به اتصالاتشان
به هویه نیاز داشته باشید. برخی از سیمها به شکل قالبی طراحی شدهاند که
امکان جدا کردن آنها وجود ندارد و اگر آسیب دیده باشند باید آنها را با
سیم جدیدی جایگزین کنید. در بسیاری از موارد میتوان با ترکیب دو شارژر
خراب، یک شارژر سالم و بدون نقص از آب در آورد.
4.تست با ولت متر
داشتن یک ولت متر کار تست را آسانتر از پیش میکند. شارژر را به پریز زده و سپس با استفاده از پروبهای ولت متر، وجود ولتاژ در شارژر را بررسی کنید. برای یافتن ولتاژ صحیح، میتوانید باتری گوشیتان را چک کنید که معمولا عددی میان سه تا شش ولت را نمایش میدهد. اگر هیچ ولتاژی در شارژر وجود نداشته باشد، باید کاری که در مرحله پیش ذکر شده را انجام دهید. پس از باز کردن قسمت انتهایی شارژر، پروبها را به سیمهای خروجی قرمز و سیاه رنگ اتصال دهید. اگر هنوز هم ولتاژی در سیمها دیده نشد، شارژر را جدا کنید و در داخل این قسمت به دنبال سیمهای آسیب دیده بگردید. اما اگر ولتاژ در این قسمت وجود داشت، سیم یا سوکت شارژر را تعویض کنید.
5.تست شارژرهای یک تکه
اگر ولتاژ در سر شارژر در هنگام متصل کردن آن به پریز وجود داشته باشد اما به سوکت نرسد، شارژر را از پریز جدا کرده و سپس حدود 15 سانتیمتر از سر سیم را جدا کنید. سیمهایی که از سمت شارژر میآیند را حدود 0.5 سانتیمتر لخت کرده و پروب ها را به آنها اتصال دهید. اگر در این قسمت ولتاژ وجود داشته باشد، باید شارژر را از پریز جدا کرده و سوکت جدیدی به آن متصل کنید. برای یافتن شارژرهای دسته دوم و معیوب میتوانید از سایتهای اینترنتی یا نمایندگیهای شرکتها استفاده کنید.